Finland måste reagera rappt på de europeiska kraven på ökad energieffektivitet

- Det gäller för Finland att snabbt ta tjuren vid hornen och se vad vi kan göra för att effektivera energianvändningen. Genom att själva bli bra och ledande på energieffektivitet leder vi väg för en växande bransch som präglas av innovatitvitet. Ett exempel på framtida verksamhet är energiservicebolag som levererar lösningar som höjer energieffektiviteten samtidigt som de bidrar till finansieringen av satsningarna på ett sätt som drar nytta av den inbesparing en ökad energieffektivitet ger. Marknaden för denna verksamhet är ännu underutvecklad i Europa och behöver en knuff framåt för att komma igång, konstaterade Thors.

- Den offentliga sektorn kunde visa vägen och börja anlita energiservicebolag i sina ombyggnadsprojekt, säger Thors.