Vihdoin sivuttiin kehitysyhteistyöpolitiikkaa

Pitkästä aikaa päästiin sivuamaan sisältökysymyksiä. Ehdokaskolleegani Tom Biaudet oli, asiantuntevana henkilönä vertaillut miten koulutus nyt sijoittuu Suomen prioriteeteissä – ja oli surullista kuultavaa.  Koulutuksen sijoitus on pudonnut 7:e.  Ja onko mahdollista että yhteistyön osana viedään lannotteita Suomesta kehitysmaihin ?

Seuraavan hallituksen on pidettävä huolta siitä, että kehitysyhteistyöpolitiikka on osana johdonmukaista rauhanrakentamista – ei voida toteuttaa erillistä kehityspolitiikkaa, joka ei huomioi tarpeita rakentaa yhteiskuntaa. – Ulkoministerin on voitava päättää osasta rahoista.

Mutta on  myös otettava mukaan uusia ajattelutapoja, kuten kansalaisten yritykset jotka kestävällä pohjalla rakentavat yhteiskuntia.

Ja lopuksi; ei ole mahdollista että suomalaiset projektit tekevät ihmisistä kodittomia niin kuin nyt väitetään tapahtuneen Kamputseassa.

Kehitysyhteistyössä jos missä tarvitaan kriittistä tarkastelua, ei voida pelkästään katsoa lukuja.

Kiitos Tom, Nanna ja Pekka virikkeistä.