Puhemies Heinäluoma vierailee Puolassa

EDUSKUNTATIEDOTUS

RIKSDAGSINFORMATIONEN

30.11.2012

Puhemies Heinäluoma vierailee Puolassa

Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman johtama puhemiesvaltuuskunta vierailee Puolassa 1.–4.12.2012. Valtuuskunta vierailee muun muassa Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseossa sekä paljastaa marsalkka Carl Gustaf Mannerheimin ensimmäisen muistomerkin Puolassa.

Valtuuskunta käy poliittiset keskustelut parlamentin ja senaatin puhemiesten kanssa, tapaa Suomalaisen Kauppakillan edustajia sekä vierailee Varsovan yliopistossa, missä he tapaavat suomenkielen opiskelijoita ja puhemies luennoi EU:n tulevaisuudesta.

Ohjelmaan kuuluu myös seppeleenlasku toisessa maailmansodassa sekä Smolenskin lentoturmassa menehtyneiden kansanedustajien muistomerkille sekä Puolan ulkoministerin Radoslaw Sikorskin kanssa nautittava aamiainen Bliklen kahvilassa, missä Mannerheim usein vieraili Varsovassa asuessaan.

Puhemiehen valtuuskuntaan kuuluvat kansanedustaja Astrid Thors (r.), joka toimii eduskunnan Puola-ystävyysryhmän puheenjohtajana, kansanedustaja Matti Saarinen (sd.), puhemiehen puoliso Satu Siitonen-Heinäluoma sekä Suomi-Puola Yhdistysten Liiton puheenjohtaja Marjukka Mäyry.

Lisätiedot:

Puhemiehen erityisavustaja Merja Leskinen 09 432 2607,
050 574 2112

Kansainvälisten asiain yksikön johtaja Katriina Kuusinen 09
432 3554, 050 520 2891