Päiväkirja

17.6.2013

Kyproksesta – selityksen makua

Tänään Euroopan neuvoston sivuilla julkaistiin ns MONEYVALin rapotti rahanpesusta Kyproksella – järjestö on EN:n erikoiselin rahanpesusäädösten valvontaa varten. En kyllä voi välttyä siitä että tässä on selityksen makua – koska ao järjestö oli 3 kertaa 2000-luvulla antanut puhtaat paperit Kyprokselle että kaikki on kunnossa.

Lue lisää »

25.4.2013

Haastekilpailu Baanalla

Ennen kuin Naisten kansainvälisen Etappiajojen huippupolkijat pääsevät kilpailemaan perjantain Prologissa, Baanalla starttaa hurja haastetaisto. Starttiviivalla ovat
kansanedustajat Astrid Thors (SFP) ja Tom Packalén (PS), Helsingin kaupunginvaltuutetut Helena Kantola (PS), Otso Kivekäs (Vihr.) sekä varavaltuutettu Nuutti Hyttinen (PS). Poliitikot haastaa NRJ:n Iltapäivän Tuija Pehkonen ja Team Rynkebyn naiset.

Lue lisää »

8.10.2012

Heja uudet Spårat!,Töölöläinen 7.10.2012

Tällä viikolla turkulaiset ”viettivät”/ muistivat viimeisen ratikkakuljetuksensa 40-vuotismuistoa. Eli 40 vuotta sitten viimeiset ratikat siellä menivät talliin. Oli ollut 1, 2 ja 3 ja muita linjoja ja minäkin ne muistan Momieni ( äidinäitini) kaupungista. Turun ystävyyskaupunki, Göteborg, joka on kalaihmisten paratiisi, sitä vastoin säästi ratikat. Tukholma puolestaan hävitti ne. Ja me taas säilytimme. Kiitos 1960- ja 1970-luvun Helsingin viisaat päätöksentekijät, jotka eivät juosseet kaikkien muoti-ilmiöiden perässä. Nyt Tukholma ja Turku miettivät/toimivat uusien raitiovaunulinjojen puolesta.

Lue lisää »

26.9.2012

Ponsini ihmisoikeuskoulutuksesta meni lävitse

Olen iloinen että kaupunginvaltuusto äskein hyväksyi Globaalistrategian yhteydessä ponteni joka koski ihmisoikeuskoulutuksen toimeenpanoa kouluissamme. Suomi on sitoutunut tällaisen koulutuksen. Lisääminen on välttämätöntä koulutuksen ylläpitäjien toimesta. Opettajakoulutuslaitokset kuuluvat itsenäisiin yliopistoihin, joten sitä kautta emme ole varmoja saammeko ihmisoikeuskoulutusta lisättyä. 59 valtuutettua tuki, kaksi vastusti : Halla-aho ja Rydman, no surprise !

Lue lisää »

21.5.2012

Libyassa

Voice of Libyan Women ja Suomen Demon järjestämien seminaarin ja workshopien jälkeen pääsimme  Sadun ja Marin kanssa Tripolissa Marcus Aureliuksen kunniaksia rakennetun riemukaaren eteen. Libyassa on ilmeisesti paljon muistoja kulttuuristamme aina foinikialaisista ajoista asti.

Lue lisää »

17.2.2012

Potilasvahingot – vaativat toimenpiteitä

Täällä viikolla minulla oli kunnia ryhmäni puolesta ottaa vastaan Kuluttajaparlamentin viestit eduskunnalle.
Parlamentti esitti meille kolme päätöstä/ esitystä. Se vaati mm että Suomeen on luotava valtakunnallisesti yhtenäinen laadunseurantajärjestelmä sairaaloiden toimenpiteille.

Lue lisää »

23.1.2012

On tarve uudistaa eduskunnan aikatauluja

Viime viikolla olin kahden muun maan parlamentissa, Viron ja Saksan. Tietenkin niillä on paljon yhteistä ja Virohan on Saksasta mallia ottanut. Mutta hyvät ystävät, molemmat parlamentit olivat töissä ja niin on myös Euroopan Parlamentti.

Lue lisää »

16.1.2012

Mielenkiintoinen asia seurata

Myös Suomessa on  käyty keskustelua ettei hyväksyttäisi somalialaisia asiakirjoja perheenyhdistämisasiassa. On siten syytä seurata mihin kommission tutkinta johtaa

Lue lisää »